Balans en innerlijke kracht met Tai Chi

2 Maanden Cursus

‘Balans en innerlijke kracht met Tai Chi’

Wat gaat u leren?

De moderne wereld vraagt veel van ons: constant ‘aan’ staan, digitale drukte en veel prikkels. Het is geen wonder dat ons centrale zenuwstelsel hierdoor moeilijk tot rust kan komen hetgeen zorgt voor allerlei mentale en lichamelijke gezondheidsklachten. In deze 2 maandelijkse cursus gaan wij diep tot de wortels van wat u nodig heeft voor rust aan de hand van Tai Chi, Qigong en Reiki.

Tai Chi is een eeuwenoude meditatieve bewegingsvorm. Hoewel Tai Chi met recht bekend staat om haar vele gezondheidsvoordelen is het van oorsprong ook een gevechtskunst. Door Tai Chi te beoefenen, leren wij diep te verbinden met het lichaam, de stroming van energie (Qi) te voelen en holistisch aan onze gezondheid te werken.

De Tai Chi vorm die u gaat leren is bijzonder effectief om in korte tijd kennis te maken met deze traditionele bewegingskunst. In combinatie met gespecialiseerde Qigong oefeningen geeft u uw lichamelijke, geestelijke en energetische gezondheid een geweldige boost.

Tai Chi stimuleert de geest door de focus te trainen en het lichaam door aan balans en spierkracht te werken. De oefeningen zijn ontspannend en gericht op het verbinden van de ademhaling met onze bewegingen.

Het woord Qigong kunnen wij vertalen als ‘energie werk’. Door Qigong leren wij de energiestroom in ons lichaam te voelen en daarmee te werken. Qigong bestaat uit statische en bewegings-oefeningen. Bij het actief-stilstaan nemen wij de boom als voorbeeld: met diepe wortels kunnen wij stabiel zijn en aarden. Wij zullen zowel actieve als statische Qigong meenemen in deze cursus.

Een krachtige fusie van ontspannende bewegingen en gezondheidsbevorderende oefeningen!

Wat krijgt u?

Overzicht lessen

Elke les leren wij een deel van de Tai Chi vorm. Daarnaast oefenen wij de basis van Tai Chi: stappen en handbewegingen. Wij werken continu aan een bewuste, diepe ademhaling en om deze met de bewegingen te verbinden. Met diverse Qigong oefeningen ronden wij elke les af. Tijdens de cursus leert u de oefeningen te onthouden zodat u ook na afloop verder kunt met deze heel waardevolle kennis en gezonde gewoontes en deze makkelijk in uw dagelijkse routine kunt integreren.

Welke voordelen kunt u verwachten?

Startdatum: 02/06/2024
De lessen vinden zondag’s 9:30-10:30 in het Body&Mind Centum plaats.
Prijs: € 260,- inclusief 8 lessen en 1-op-1 reiki sessie

Om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven zijn de beschikbare plekken beperkt tot maximaal 8 personen. De cursus gaat door vanaf minimaal 5 aanmeldingen.

Wilt u mee doen? Meld u hieronder aan en verzeker uw plek!

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met mij!

Aanmeldingsformulier

De lesdagen zijn: 2, 9, 16, 23, 30 juni en 7, 14, 21 juli
Ik heb gelezen en ik ga akkoord met de Privacy Policy van reikileiden.nl.